Gaździny z Koła Gospodyń Wiejskich w Kościelisku przygotowują cykl filmów, w których przedstawią różne sposoby przyrządzania podhalańskiego specjału.
W trakcie pięciominutowych filmów gospodynie zaprezentują przepisy, a metody przyrządzania będą połączone z barwnymi opowieściami o regionie, tradycjach i obyczajach.
- Chcąc zachęcić jak najszerszą skalę odbiorców, zostaną pokazane różne sposoby przyrządzania jagnięciny. Od tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, po najbardziej futurystyczne i niekonwencjonalne. Tak jak Koło z Kościelska charakteryzuje duża różnorodność osobowości, tak zostaną przedstawione różnorodne sposoby przyrządzania jagnięciny, bo przecież siła płynie z różnorodności. Będzie więc i na ostro i na słono, na wesoło i na gorzko – informują Gaździny z Koła Gospodyń Wiejskich w Kościelisku.
Komentarze obsługiwane przez CComment