salatki3

Święta Bożego Narodzenia to, oprócz przeżywania narodzin Dzieciątka, rodzinne spotkania przy suto zastawionych stołach. Fit babki proponują smakowite fit potrawy na świąteczny stół. 

 Country Club – FitBaby

To Babki z Podhala, które chętnie spędzają ze sobą czas i nawzajem motywują się do aktywności fizycznej/ruszenia tyłka z kanapy. Latem uprawiają jogging, wspólnie wędrują po Tatrach, a zimą biegają na biegówkach. Dzielą się swoim zapałem, uśmiechem, motywacją, a także ciekawymi pomysłami, odkryciami, przepisami „na życie” i nie tylko. 

Pół żartem, pół serio możemy powiedzieć, że nasze Nieformalne Koło Gospodyń Wiejskich bardziej specjalizuje się w jedzeniu, nie w gotowaniu. Zależy nam na efektywnym spędzaniu wolnego czasu. Lubimy zdrowo i dobrze zjeść. Dbamy o nasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Przepisy, które przedstawimy zainspirują Was do niekonwencjonalnego gotowania. Smacznego! - mówią, polecając nam:

Fit Sałatka z jajkiem i migdałami

Składniki:

- jajo - 200 g, (4 sztuki)
- szczypiorek 3 g, (3 łyżeczki)
- migdały płatki - 10 g, (2 łyżeczki)
- groszek zielony konserwowy - 110 g, (1/2 puszki)
- rzodkiewka 100 g
- sałata rzymska 40 g, (8 liści)
- marchew - 100 g, (2 sztuki)
- jogurt naturalny - 300 g - (2 kubeczki)
- pieprz czarny mielony - szczypta
- sól - szczypta
- sok z cytryny - 10 g, (łyżka)
 
IMG 20201206 092838
 
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować, ostudzić i pokroić na ósemki. Liście sałaty porwać na kawałki. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, marchew obrać i pokroić w słupki. Jogurt wymieszać z przyprawami, szczypiorkiem i sokiem z cytryny. Rzodkiewkę wymieszać z marchewką i groszkiem, wyłożyć na liście sałaty, ułożyć jajka i polać sosem. Gotową sałatkę posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
 
fot i wykonanie:  Country Club – FitBabka Lilka